Končni rang zahodne regije in državnih tekem za alpsko smučanje 2017/18

Za nami je še ena zelo uspešna sezona

  1. Pa smo zaključili še eno zelo uspešno smučarsko sezono. Snega je v hribovju še dovolj, zato mladi smučarji še vedno drgnejo smučine in pilijo svoje zavoje, vsaj dokler jim ne zaprejo vseh smučišč ;) To pa je predanost in zagnanost!

  2. Precej različne obraze nam je kazala letošnja zima, od novoletnega deževja do spomladanske zmrzali. Taki paleti različnih vremenskih pojavov enega letnega časa se bo očitno potrebno čim prej privaditi in čim bolje izkoristiti razmere, ki pač so. Pa bomo regrat nabirali januarja in smučali maja;)

  3. Na srečo smo letos odnesli brez večjih poškodb, razen Rebekine, ki pa jo je stala celotne smučarske sezone. Barve kluba sta pri pionirjih odlično zastopala Nina in Bine, tudi Luka se je s kako tekmo dobro izkazal. Pod okriljem trenerja Anžeta trenira tudi Hana A.V., ki je v letošnji sezoni zelo napredovala in se uvrstila med prvih pet v državi. Trener Andraž pa zelo dobro vodi svojo mlajšo ekipo. Naša starejša cicibana Urban in Voranc spadata med prvih deset v državi, mlajši Jošt, Primož in Žiga pa so na dobri poti, da to tudi dosežejo.

  4. Zaključek državnih tekem za SLOSKI Pokal

  5. 31. marec 2018  Zaradi neugodnih vremenskih razmer, se je letošnja prireditev s podelitvijo državnih priznanj ob zaključku sezone alpskega smučanja, odvila brez tekem v paralelnem veleslalomu. Mladi tekmovalci, starši in trenerji, bivši in aktualni vrhunski tekmovalci, … so se zbrali v dvorani hotela v Kranjski Gori.

Na tekmah državnega merila so naši tekmovalci zelo dobro odrezali, pridno nabirali točke in dosegli odlično skupno uvrstitev. Urban, Voranc, Bine in Nina so bili zelo uspešni in se vsi uvrstili med prvih deset ali celo na stopničke, Luka pa je izpustil večino državnih tekem in možnost za kako točko več.

V skupni razvrstitvi klubov (od U12 do U16) si je med 33 smučarskimi klubi v državi SK Domel Železniki prislužil 10. mesto.  Glede na majhno število tekmovalcev je to odličen dosežek.  Čestitke!

Cicibani – U12 .... 3. Urban Šinkovec, 8. Voranc Krek

Starejše deklice - U16 .... 3. Nina Drobnič

Starejši dečki – U16 .... 4. Bine Lotrič, 26. Luka Šinkovec

 

Končni rezultati zahodne regije v Pokalu Zavarovalnica Triglav

8. april 2018, Crngrob. Zaključek regijskih tekem, s podelitvijo pokalov, so organizirali člani SK Alpetour. Brez čevapčičev in nekaj športne aktivnosti (otrok) ni šlo.

Imamo dva zmagovalca zahodne regije, eno tretje mesto in ostale zelo dobre uvrstitve ;)

U10… 3. Jošt H.,  4. Primož L.,  11. Žiga R.

U12… 1. Urban Š.,  5. Voranc K.

U16… 1. Nina D.,  …   9. Luka Š.,  11. Bine L.  

V hudi konkurenci 'močnih' smučarskih klubov je v skupnem seštevku zahodne regije SK Domel zasedel 5. mesto.

Fotografije v Fotogaleriji!