ZAKLJUČEK ZELO USPEŠNE SMUČARSKE SEZONE 2016/17

Skupni rezultati zahodne regije, državnih tekem ter mednarodna tekmovanja

Lahko bi rekli, da se ponavljamo, ko govorimo in pišemo, kako odlično mlado tekmovalno ekipo imamo in v njej zelo dobre smučarje in take, ki se srčno trudijo, da to postanejo. Vendar je res :) Osem kolajn z državnega prvenstva, stopničke z regijskih, državnih ter mednarodnih tekem. Lepa zbirka kolajn in pokalov. Zadovoljstvo in ponos!

Seveda ni vse bistvo uspeha v rezultatih. Kar je pomembneje, je trud in napredek mladih smučarjev, medsebojno sodelovanje, prijateljstvo in nenazadnje pridobivanje na samozavesti. Disciplina, delovne navade in zdrav, aktiven stil življenja. Vsekakor pa imata velike zasluge za uspehe trenerja Anže in Andraž, ki se resno, zavzeto in z vsem srcem posvečata mladim tekmovalcem. Čestitke za dobro delo in rezultate!

Zahvala tudi vsem članom kluba, staršem, prijateljem in podpornikom smučarskega kluba za uspešno delo v klubu, organizacijo in izvedbo tekem ter drugih dogodkov in dejavnosti.   

 

Skupni rezultati zahodne regije v Pokalu Zavarovalnica Triglav v sezoni 2016/2017

V nedeljo 2. aprila smo člani SK Domel, ob pomoči SK Bled, organizirali in izvedli zaključno prireditev s podelitvijo pokalov za najboljše tekmovalce zahodne regije. Ker je smučišče na Soriški planini zaprto, smo gostovali na lepih terenih smučišča Vogel. Najprej so morali tekmovalci na zabavni promocijski tekmi, poleg hitrosti, pokazati tudi ostale veščine in spretnosti. Po obilnem kosilu je sledila podelitev priznanj najboljšim na promocijski tekmi nato pa podelitev pokalov najboljšim v skupnem seštevku po posameznih kategorijah zahodne regije. Med smučarskimi klubi smo SK Domel zasedli peto mesto.

V skupnem seštevku med posamezniki je prvo mesto v kategoriji U14 dosegla Nina Drobnič, druga je bila Rebeka Kalan, 10. Luka Šinkovec in 16. Jan Pirc. V kategoriji U16 je bil drugi Gašper Kemperle in 12. Bine Lotrič. Tudi Urban Šinkovec je bil drugi v kategoriji U12 in četrti Voranc Krek. V kategoriji U10 je Primož Lukančič osvojil 9. mesto, Žiga Reya pa 19.  Bravo fantje in dekleti :)

/Fotografije v Fotogaleriji./

 

Skupni rezultati državnih tekem Velike nagrade Rauch 2016/2017

Na tekmah državnega merila so naši tekmovalci pridno nabirali točke in dosegli zelo dobre rezultate, kar jih je s skupnem seštevku privedlo do odličnih uvrstitev. Tudi v skupni razvrstitvi klubov si je med 33 smučarskimi klubi v državi SK Domel Železniki prislužil 5. mesto. Glede na majhno število tekmovalcev je to res izjemen dosežek :) Bravo !!!

Cicibani – U12 .... 4. Urban Šinkovec, 26. Voranc Krek

Mlajše deklice - U14 .... 2. Nina Drobnič, 3. Rebeka Kalan

Mlajši dečki – U14 .... 21. Luka Šinkovec, 44. Jan Pirc

Starejši dečki – U16 .... 5. Gašper Kemperle, 16. Bine Lotrič

Podelitev pokalov je potekala v nedeljo, 9.4., na Krvavcu. Mladi tekmovalci so za zaključek sezone v ekipni paralelni tekmi tekmovali skupaj s starejšimi tekmovalci, bivšimi tekmovalci in sponzorji.

/Fotografije so v Fotogaleriji./

 

31.3.2017Mednarodno smučarsko tekmovanje Pinocchio

Kot predstavnica slovenske ekipe je na slovito mednarodno otroško tekmovanje v Italijo odpotovala tudi Nina Drobnič. V slalomski preizkušnji je dosegla odlično 5. mesto, v veleslalomu pa 7. mesto. Slovenska ekipa je bila končno tretja, takoj za Italijo in Avstrijo ;-) Čestitke vsem, posebej pa Nini !!!

2.4.2017Südtirol Gardenissima 2017

Na mednarodnem otroškem tekmovanju v Val Gardeni se je preizkusil Urban Šinkovec. Sama tekma je zanimiva, saj je skupen štart dveh tekmovalcev na dveh ločenih veleslalomskih progah, ki pa se na sredini združita v Super G postavitvi do cilja. Tekmovalec je na progi več kot 2 minuti. Urban si je prismučal odlično 2. mesto. Čestitke!

7.4.2017 ... La Scara, Francija

V Val d'Iser  je kot predstavnica slovenske ekipe odpotovala Rebeka Kalan. Na La Scari, enem izmed največjih otroških tekmovanj na svetu, se je pomerila v superveleslalomu, kjer je osvojila 18. mesto in slalomu - 15. mesto. Čestitke Rebeki za zelo dobre uvrstitve!