Uspešni nastopi na ostalih tekmah

Mini Pokal Vitranc KG, Little Fox MB, Pokal Roka Petroviča KG, Pokal Loka Sv, tekme v tujini

V soboto, 20. januarja, so člani ASK Kranjska Gora priredili prvo tekmo 5. Mini Pokala Vitranc, v veleslalomu. Na tekmovanju se lahko pomerijo vsi otroci, do starosti 12 let. Tekmujejo na dveh progah, v krajši in daljši različici. Naš klub je zastopalo sedem otrok, cicibani in malči z več ali manj tekmovalnimi izkušnjami. Tekmovalo je nekaj več kot 250 otrok in naši mladi tekmovalci so se zelo dobro odrezali, nekateri med njimi odlično, saj sta dva 'naša' fanta stala celo na zmagovalni stopnički in trije blizu stopničk.

Rezultati po kategorijah:

malčki 2010/11 ...  8. Ažbe Reya;  27. Urh Šinkovec;

cicibani 2008/09 ... 1. Primož Lukančič ; 4. Jošt Habjan; 23. Žiga Reya ;

cicibani 2006/07 ... 1. Urban Šinkovec ; 7. Voranc Krek.

 V okviru povezovanja Pokala Vitranc in mednarodnega smučarskega tekmovanja Pokal Loka, je najboljši smučar oz. smučarka v starejši kategoriji prejel/a majico predtekmovalca na Pokalu Loka. Pokal Loka bo potekal med 9. in 11. februarjem, predvidoma na smučišču Stari vrh, in tam bo kot predtekmovalec nastopil Urban Šinkovec. Bravo!!!

Čestitke fantom za odlične razultate! 

Druga tekma Mini Pokala Vitranc bo v nedeljo, 18. februarja, v Kranjski Gori....

Slike v Fotogaleriji!

_________________________________________________________

23. in 24. januarja 2018 se je članica našega kluba Nina Drobnič udeležila 37. mednarodnega tekmovanja Interkriterium v Vratni na Slovaškem. Zelo uspešno je zastopala našo državo in v kategoriji U16 v VSL osvojila 2 mesto, v SL pa 3 mesto. Čestitke !!!

_________________________________________________________

Med 26. in 28. januarjem se je na Snežnem stadionu na Pohorju odvilo 2. mednarodno tekmovanje mladih smučarjev Little Fox. Organizatorji ASK Branik so se potrudili z organizacijo in kljub megli in zmehčani snežni podlagi priredili lepo tekmo, z možnostjo ogleda video posnetka vsakega tekmovalca. Program dogodka se je pričel v petek, s smučanjem na poligonu, prevzemom številk, fotografiranjem in uradno otvoritveno slovesnostjo. V soboto je potekalo tekmovanje v VSL, za kategorije od U8 do U16, podelile so se nagrade ter poskrbljeno je bilo za hrano in zabavo. V nedeljo pa so organizirali še ekipno tekmovanje.

Naši tekmovalci so dosegli odlične rezultate:

U8 (letnik 2010,11) ...  10. Ažbe Reya

U10 (letnik 2008/09) ... 2. Jošt Habjan, 4. Primož Lukančič,  38. Žiga Reya

U12 (letnik 2006/07) ... 2. Urban Šinkovec , Voranc je odstopil

U16 (letnik 2002/03) ... 3. Bine Lotrič, 22. Luka Šinkovec , Nina je odstopila.

_________________________________________________________

Nedelja, 4.2.2018, Kranjska Gora, cicibani

SD Novinar je v KG organiziral že 24. Pokal Roka Petroviča - mednarodno tekmovanje za cicibanke in cicibane, v enotni kategoriji, stare med 8 in 12 let, v veleslalomu. Tekmovalo je 84 deklic in 105 dečkov. Naši cicibani so dosegli naslednje rezultate:  4. mesto Urban Šinkovec, 8. Voranc Krek, najmlajši Jošt Habjan 60, Primož Lukančič 68 in Žiga Reya 82. Jošt je prejel tudi nagrado za najhitrejšega dečka v svoji starostni kategoriji.

Čestitke fantom!

____________________________________________________________________________________________

POKAL LOKA

Med 9. in 11. februarjem je bila pozornost namenjena mladim smučarjem, ki so se merili na 43. Pokalu Loka, mednarodnem smučarskem tekmovanju na Starem vrhu. V soboto so se mladi tekmovalci (U14 in U16) merili v veleslalomu, v nedeljo pa v slalomu. Iz našega smučarskega kluba so se tekmovanja udeležili in zastopali 'slovenske barve' trije tekmovalci: Bine  VSL in SL, Nina VSL in SL, Luka SL; Urban kot predtekmovalec. Ker je v preteklem tednu zapadlo veliko novega snega, je bila proga, po vsej sili tekmovalcev, proti koncu vedno bolj 'zdelana'. Naši trije borci so imeli precej visoke štartne številke in zato velik izziv, kako čim bolj uspešno do cilja.  In v večini ;) jim je to tudi uspelo. Čestitke vsem za zelo dobre uvrstitve :-)

Veleslalom :
Nina Drobnič 12 mesto
Bine Lotrič 10. mesto

Slalom :
Bine Lotrič 12. mesto 
Luka Šinkovec 38. mesto
Nina Drobnič odstop

 Ekipno je Slovenija osvojila 1. mesto (2. Norveška, 3. Finska).

_________________________________________________________________________________________

V nedeljo, 18. februarja, so člani ASK Kranjska Gora priredili drugo tekmo 5. Mini Pokala Vitranc, v veleslalomu. Tekmovalo je nekaj manj kot 300 otrok in naši mladi tekmovalci so bili kar uspešni. Ažbe in Jošt sta se povzpela celo na stopničke. Čestitke za odlične rezultate!

Rezultati po kategorijah:

malčki 2010/11 ...  3. Ažbe Reya;  Urh Šinkovec je malo 'po svoje' odpeljal in bil diskvalificiran ;)

cicibani 2008/09 ... 3. Jošt Habjan; 5. Primož Lukančič; 18. Žiga Reya

cicibani 2006/07 ... 4. Urban Šinkovec ; 11. Voranc Krek.

___________________________________________________________________________________________

23. in 24. marca 2018 je kot predstavnica slovenske ekipe na slovito mednarodno otroško tekmovanje v Pinocchio v Italijo odpotovala tudi Nina Drobnič. V veleslalomski preizkušnji je dosegla 12. mesto, v slalomu pa je žal storila napako in bila diskvalificirana. Čestitke za uspešno uvrstitev!

___________________________________________________________________________________________

V soboto, 24. marca 2018, se je Bine Lotrič udeležili mednarodne tekme v Zoncolanu v Italiji. Na 11. Memorialu Iurija Puntila se je pomerili s Slovenci, Italijani, Avstrijci in Hrvati v veleslalomu in dosegel odličen rezultat - 1. mesto. Čestitke !!!

____________________________________________________________________________________________

6. in 7. aprila je v Franciji (Val d'Iser) kot predstavnica slovenske ekipe nastopila Nina Drobnič. Na La Scari, enem izmed največjih otroških tekmovanj na svetu, se je pomerila v superveleslalomu, kjer je osvojila 17. mesto in slalomu, kjer je po odlično izpeljani prvi vožnji (10. mesto) v drugi odstopila. Čestitke za dobro izpeljane vožnje!