Stricker Sprint, Plose, Brixen, IT

Od 1. do 3. aprila 2016 se je v Brixsnu dogajala mednarodna smučarska prireditev. Vsakoletno jo prirejajo v čast italjanskemu smučarju Erwinu Strickerju, znanemu pod imenom Crazy Horse

Od 1. do 3. aprila 2016 se je v Brixsnu dogajala mednarodna smučarska prireditev. Vsakoletno jo prirejajo v čast italjanskemu smučarju Erwinu Strickerju, znanemu pod imenom Crazy Horse, ki je drvel po smučinah v 70ih letih 20 stoletja. V soboto je potekal veleslalom, v nedeljo pa paralelni slalom ekip.

Sobotnega veleslaloma se je udeležilo malo manj kot 900 tekmovalcev iz različnih držav, največ seveda Italijanov. Slovenijo smo zastopali mi (SK Domel) in nekaj tekmovalcev iz Maribora. Tekmujejo lahko otroci od 6 do 16 let, v petih starostnih kategorijah.

Postavljeni sta bili dve vzporedni progi, za mlajše in starejše otroke posebej. Sama postavitev vratic je bila atraktivna in nekoliko drugačna, kot jo poznamo z naših tekem; precej položna proga, z elementi smuka, skok in precej 'neurejenih' lukenj, kar je botrovalo tudi k velikemu odstopu tekmovalcev. Žal tudi naših.

Odlično se je odrezal Voranc K., ki se je spopadel s progo (odrasli pa za njegov rezultat ;-) in dosegel 6. mesto v svoji kategorij. Tudi Urban Š. je bil odlično na poti, pa ga je luknja tri vratica pred ciljem dvignila v zrak in ga trdo položila na tla. Pobral se je, 'štanfal' in se pripeljal skozi cilj kot 40. Jan P. je varno odpeljal in bil v svoji kategoriji 35. Na tekmovanju se nam je pridružila tudi Ana Bokal in pometla s konkurenco, saj je zmagala v svoji kategoriji. Na vzporedni progi je bila Nina D. odlična na progi, a zopet ciljna strmina, velika brzina, luknja in sledila je atraktivna salta s trdim pristankom. …na srečo brez hujših posledic. Tudi Rebeka K. je z odlično vožnjo pri istih vratcih storila napako in odstopila. Luka Š. je izkoristil priložnost in s svojo vožnjo pristal na zelo dobrem 16. mestu. Tudi Gašper K. se je zelo potrudil in dosegel odlično 6. mesto v svoji kategoriji.

Za vse skupaj je bila to odlična nova izkušnja, skupaj z lepim vremenom, dobro družbo in zabavo.

Slike si lahko ogledate v Fotogaleriji.

 

V soboto zvečer so se pionirji že peljali proti domu, na nedeljsko tekmo...

... na Soriški planini, 3.4.2016

Zadnjo regijsko tekmo za pionirje v veleslalomu smo v 'zadnjem hipu' prevzeli in organizirali SK Domel. Zaradi okrnjene zasedbe članov kluba, so nam z veseljem priskočili na pomoč 'prijatelji smučanja' in odlično izpeljali celotno tekmo. Vse je potekalo hitro in brez težav. Iskreno se jim zahvaljujemo za pomoč!

Tudi rezultati naših tekmovalcev so bili odlični:

U14 ....Nina D. je zmagala, Rebeka K. je bila 4.

U16...Gašper K. je osvojil 3. mesto