Odlično izpeljana FIS tekma

Smučarski klub Domel je z vsemi pohvalami organiziral tekmo Pokala trenerjev Gartner 27.2.2016 na Soriški planini

Kot smo že vajeni, nam to zimo Mati Narava postavlja vedno nove vremenske izzive in tudi tokrat je bilo tako. Kako pripraviti teren za tekmo na novozapadlem snegu in snežni podlagi, ki je ni? Z nasveti nam je priskočil na pomoč sam Filip Gartner in tako smo v sodelovanju s SK Alpetur in TC Soriška planina več dni prej progo ‘zalivali’ in s tem utrditi snežno podlago. Tako je načrt uspel, proga je zdržala in tekma je bila odlično izpeljana.

Udeležba tekmovalcev na FIS slalomu je bila močna in presenetljivo velika.

Za tekmo v slalomu se je prijavilo 157 tekmovalcev in tekmovalk (štartalo jih je 136) iz 27-tih držav s celotnega sveta. Tako smo lahko občudovali tekmovalce iz smučarsko prepoznavnih držav kot so Avstrija, Italija, Hrvaška, ZDA, kakor tudi iz malo bolj ‘eksotičnih’ držav (Nizozemska, Kirgizistan, Romunija, Rusija,…).

Najmočnejša zasedba tekmovalcev je bila iz Slovenije. Pri dekletih je prvo mesto osvojila nekdanja tekmovalka SK Domel, Klara Livk (SLO), 2. mesto Andreja Slokar (SLO) in 3. mesto Sabine Krautgasser (ITA). Pri fantih je zmagal Dominik Raschner (AUT), 2. mesto Thomas Hettegger (AUT) in 3. mesto Juho Dahl (FIN). Matic Kalan, tekmovalec našega kluba, pa je v borbenem zanosu, žal, v drugem teku odstopil.

Glede na razmere je tekmovanje potekalo kar hitro in brez večjih težav (zamenjalo se je kar 64 zlomljenih kolov). Po Soriški planini se je podila megla, padal je sneg, padal je leden dež …. proga je zdržala, večina tekmovalcev je tudi v drugem teku uspešno prevozila ciljno črto, odgovorni in nadzorni so bili zadovoljni.

Iz vsega srca se zahvaljujemo našim prijateljem - prostovoljcem, ki so pomagali ob in na progi ter vsem, ki so kakorkoli pomagali ali pripomogli k izvedbi tega zahtevnega mednarodnega tekmovanja.

Ponovno smo potrdili, da znamo in zmoremo!

 

Fotografije si lahko ogledate v Fotogaleriji.