Državno prvenstvo

Državno prvenstvo SL, VSL, SG, komb.

Pionirja v zlatu, srebru in bronu :-)

 

Državno prvenstvo za mlajše in starejše deklice in dečke (pionirje U14 in U16) je potekalo na Kopah, med 14. in 16. marcem 2018. Ker je bilo vreme zelo nestabilno, so se datumi tekem precej pomešali in sproti postavljali. To je privedlo tudi do precej skrajšane variante poteka vseh tekem Državnega prvenstva. Tekem sta se udeležila Nina D. in Bine L., v kategoriji U16, in ‘razturila’ ;)

 

V sredo, 14.3., je ob solidnem vremenu in razmerah na progi, potekal superveleslalom. Oba naša mlada tekmovalca sta z odlično hitrostjo pridirkala skozi cilj in pristala na stopničkah. Nina je osvojila 2. mesto, Bine pa 3. mesto.

 

V četrtek, 15.3., se je ob izmenjavanju megle in sonca odvila tekma v slalom. Nina in Bine spet odlična na progi. Nini sta uspela dva izjemna teka in je osvojila prvo mesto in postala državna prvakinja v slalomu. Bine pa je v prvem teku pristal na drugem mestu, a ga je napaka v drugem teku stala odlične uvrstitve.

     

V petek, 15.3., so se tekmovalci pomerili še v veleslalomu. Spet smo zasedli mesto na stopničkah in to s 3. mestom Nine, Bine pa je s 4. mestom stal tik ob njih.

V alpski kombinaciji (seštevek SL, VSL in SG) je Nina z odličnimi uvrstitvami dosegla 1. mesto.

Čestitke obema tekmovalcema za odlične rezultate!!! Nina je izjemno izpeljala vse tri discipline in s štirimi medaljami zapustila prizorišče;) Pričakovanja in želje so se izpolnile. Bravo !!!  

Več fotografij v Fotogaleriji.

 

V nedeljo, 25. marca 2018, so na smučišču Cerkno izpeljali Državno prvenstvo za starejše cicibane in cicibanke (U12) v veleslalomu. Konkurenca je bila močna, saj se je prvih šest fantov zvrstilo v v eni sekundi in pol razlike za zmagovalcem. Urban Š. je zasedel 6. mesto, Voranc pa se je prismučal na 13. mesto. Čestitke!