Razpis FIS 18., 19.3.2017 in uspešna izvedba FIS tekme

Razpis FIS 18.3.2017, Pokal trenerjev Gartner, Soriška planina

 

Smučarski klub Domel je zelo uspešno izpeljal FIS tekmo Pokala trenerjev Gartner 18.3.2017 na Soriški planini

Priprava mednarodne tekme za FIS točke je nekoliko bolj zahtevna in merila so strožja, zato je snežna podlaga osnova za izpeljavo dobre tekme. Tako kot že prejšnja leta smo tudi letos z rahlim dvomom spremljali vremenska dogajanja, skupaj z visokim dvigom temperatur in s tem topljenjem snega.  A 'petka' je v lepem zavetju gozda in sence, tako da je snežna podlaga, s pomočjo ogromne količine soli, zdržala in tekma je bila odlično izpeljana. 

Tekme v slalomu se je udeležilo 120 tekmovalcev in tekmovalk iz 15tih držav. Najmočnejši zasedbi tekmovalcev sta bili iz Avstrije in Slovenije.  Pri dekletih je prvo mesto zasedla Andreja Slokar (SLO), 2. mesto Tanja Schwitter (SUI) in 3. mesto Lisa Eisenbeitl (AUT); pri fantih pa 1. mesto Tobias Kogler (AUT), 2. mesto Dušan Senčar (SLO) in 3. mesto Luka Krsmanović (CRO). Podeljeno je bilo tudi priznanje za najboljšo uvrstitev najmlajšega dekleta in fanta. To sta bila Nika Tomšič (SLO) in Simon Oberhamberger (AUT).

Člani in podporniki kluba so se izkazali pri organizaciji zahtevnega mednarodnega smučarskega tekmovanja. Zato se iz vsega srca zahvaljujemo vsem, ki ste kakor koli pomagali ali pripomogli k izvedbi tega tekmovanja.

Fotografije s tekme najdete v Fotogaleriji.