Uspešno izvedena mednarodna FIS tekma

Smučarski klub Domel je zelo uspešno izpeljal tekmo Pokala trenerjev Gartner 21.3.2015 na Soriški planini

Člani kluba so se izkazali pri organizaciji zahtevnega mednarodnega smučarskega tekmovanja.

Udeležba na FIS slalomu je bila močna in presenetljivo velika.

Tekme v slalomu se je udeležilo kar 153 tekmovalcev in tekmovalk iz 23-tih držav s celotnega sveta. Tako smo lahko občudovali tekmovalce iz smučarskih velesil kot so Avstrija, Nemčija in Italija, kakor tudi iz mogoče malce bolj "eksotičnih" držav kot so Grčija, Izrael in Japonska.

Najmočnejši zasedbi tekmovalcev sta bili iz Hrvaške in seveda Slovenije. Pri moških se je tekme udeležila praktično celotna slovenska reprezentanca, na čelu z Maticem Skubetom. Pri dekletih je prvo mesto zasedla Saša Brezovnik (SLO), 2. mesto Klara Livk (SLO) in 3. mesto Nevena Ignjatović (SRB); pri fantih pa 1. mesto Žan Grošelj (SLO), 2. mesto Thomas Hettegger (AUT) in 3. mesto Matic Skube (SLO).

Tekma je bila dolga in naporna. Pogoji so bili težki, kajti snega na Soriški planini ni bilo na pretek in tudi temperature nam niso šle na roko. Vendar smo se člani kluba ob pomoči 30 prostovoljcev spet izkazali za neutrudne in zaupanja vredne prireditelje.

Na tem mestu se iz vsega srca zahvaljujemo vsem, ki ste kakorkoli pomagali ali pripomogli k izvedbi tega zahtevnega mednarodnega tekmovanja.

Prav tako velja zahvala smučišču Soriška planina in gostišču Macesen, ki so prisluhnili željam in zahtevam, ki jih je s seboj prinesla taka tekma.

Navsezadnje smo bili zadovoljni mi in vsi tekmovalci, prav tako pa smo dobili potrditev o uspešno izpeljani tekmi tudi od mednarodne smučarske zveze. Zato se že veselimo novih izzivov.